x

Introduction T-shirt Printing Services.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas varius tortor nibh, sit amet tempor nibh finibus et. Aenean eu enim justo. Vestibulum aliquam hendrerit molestie. Mauris malesuada nisi sit amet augue accumsan tincidunt. Maecenas tincidunt, velit ac porttitor pulvinar, tortor eros facilisis libero, vitae commodo nunc quam et ligula.

Planning Project

Fusce porttitor, ante quis auctor suscipit, velit nunc hendrerit dui, et efficitur metus elit sed purus Donec imperdiet mauris consequat massa condimentum blandit ut quis risus.

Support Management

methods and techniques to
taking raw data - mining.

Implement & Resualt

methods and techniques to
taking raw data - mining.

Find New Ideas

methods and techniques to
taking raw data - mining.

HAMİLELİKTE EGZERSİZ

Hamilelikte spor yapmak metabolizmayı hızlandırır.

Spor yapan anne adayları fazla kilo alımının önüne geçer.

Spor yapmak sindirim sistemini çalıştırdığı için kabızlığı da önlemektedir.

Anne adayının düzenli spor yapması halinde bel ağrıları azalmaktadır.

Anne adayı, doktorunun herhangi bir sakıncası olmadığını söylediği taktirde düzenli spor yapabilir.

Düzenli spor yapmak hamilelikte kalp ve damar sağlığını da korumaktadır.

Anne Adayı İçin Spor Yapmak Neden Önemli?

Spor yapmak kişiyi zinde tutar ve yaşam kalitesini artırır. Spor yapan birçok kişi, kendini daha sağlıklı ve mutlu hissetmektedir. Hamilelik esnasında spor yapan anne adayları ise kendilerine daha iyi bir hamilelik sürecine hazırlarlar.

Hamilelik esnasında spor yapmak vücut kaslarını çalıştırır ve doğumun daha iyi geçmesini sağlamaktadır, hareket hayatın her alanında önemlidir, fakat hamilelikte önemi daha da fazladı. Anne adayı kendini yormadan düzenli ve hafif bir şekilde sporunu gerçekleştirmelidir, hamileliğin ilk 6 ayında spor yapmak önemlidir 6 aydan sonrasında ise uzmanlar anne adaylarının oturarak spor yapmasını tavsiye etmektedirler.

Hamilelikte Hangi Sporlar Yapılır?

Pilates, yoga, yüzme, yürüyüş ve aerobik sporları hamilelik esnasında tercih edilen spor dallarındandır. Bu spor dallarının hepsi hamileliğe uygun bir şekilde yapılmalıdır ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır.

Özellikle hamile yogası, kişiyi fiziksel ve ruhsal açıdan destekler, nefes egzersizleri anne adayını sağlıklı bir hamileliğe hazırlar. Yinede herhangi bir spor dalına başlamadan önce doktora danışılmalıdır.

Pilates yapmak isteyen anne adayı haftada 2 veya 3 kez pilates yapılabilir, pilates ile rahat geçen bir hamileliğe adım atmış olur.

Bu egzersizler gruplar halinde yada eğitmenler eşliğinde de yapılabilir.

Bireysel bir spor dalı tercih etmek isteyen anne adayı ise yüzmeye yönelebilir, yüzmek hamileler için faydalı olarak bilinmektedir ve uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Yürüyüş yapmak anne adayı için en iyi egzersizlerden biridir, yürüyüş yaparken mutlaka rahat bir yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir ve hızlı tempoda yürüyüş yapılmamalıdır.

Anne adayları yürüyüş yaparken mutlaka yanlarında su bulundurmalıdır ve yoruldukları takdirde mola vermeyi ihmal etmemelilerdir.

Anne olmak kadınlar için hayatın en önemli serüvenlerinden biridir, her anne çocuğunun karnında sağlıkla gelişmesini ve büyümesini ister. Birçok anne adayı hamileliklerinin kolay ve fazla kilo almadan sağlıklı bir şekilde geçmesi için spor yapmaktadır.

Spor yapmak günlük hayatta ki hareketleri kolaylaştırır ve anne adayının daha iyi hareket etmesini sağlar. Anne adayları için özel olarak geliştirilmiş bir çok egzersiz bulunmaktadır.

Hamile egzersizi yaparak hamileliğini geçirenler kendi vücut gelişimlerine de destek olurlar. Çok ağır sporlar hamilelere göre değildir ve gebelikte bu tür sporlardan kaçınılmalıdır.

Anne adayı herhangi bir spor dalına başlamadan önce mutlaka hekimine danışmalıdır. Hafif derecede sporlar yapılmalı ve hamile olmadan önce yapılan ağır sporlardan kaçınılmalıdır .

Hamileler için yoga ve pilates yoğunlukla önerilmelidir, fakat ağır yoga ve pilatesten kaçınılmalıdır. Hamileliğin ilk haftalarından itibaren omurgayı güçlendirmek için uzman tavsiyesi alarak pilates yapılabilir. Bu sayede anne adayının sırt ve bel ağrıları azalır.

Uzmanların hamilelikte en çok tavsiye ettiği şeylerden biri yürüyüştür. En fazla 30 dakikalık yürüyüşler hamileler için yeterli olacaktır.

Hamilelikte sporun temposu hafif tempoda olmalıdır hamilelik ilk 6 ayında spor düzenli bir şekilde yapılabilir sonrasında azaltılmalıdır.

Hamileyken spor yapmak anne adayının psikolojik açıdan da rahatlamasını sağlar. 6. aydan sonra anne adayları oturarak spor yapmayı tercih etmelidir çünkü bu dönemde karın bölgesi büyür ve bebeğin gelişimi daha iyi gözlemlenebilmektedir. Annenin hareketleri kısıtlanır bu sebeple 6. aydan sonra dikkatli olmak gerekmektedir.

Hamilelik ve Spor

Anne adayı hamileliği süresince spor yaparak kendini rahat bir doğuma hazırlar.

Anne de daha az ödem oluşur ve uykularını daha iyi olması sağlanır.

Anne spor yaptığı için kaslarını doğum esnasına da hazırlamaktadır, bu sayede doğum daha kolay olur.

Anne adayı spor yaparak fiziksel ve ruhsal olarak kendini daha iyi hisseder.

Anne adayları, hamilelik esnasında vücudunun spor yapmaya uygun olup olmadığını mutlaka doktoruna danışmalıdır.

Spor yapmak vücut sağlığını olumlu yönde etkileyen faktörlerden biridir, spor yapan kişinin metabolizması daha iyi çalışır, kişinin uykuları düzene girer, şişkinlik gibi sorunları ortadan kalkar. Spora başlamak isteyen anne adayları ise öncelikle doktorlarına danışmalı ve gebeliklerinin spor yapmaya uygun olup olmadığı konusunda tavsiye almalıdırlar.

Hamilelik esnasında spor yapmanın birçok olumlu tarafı bulunmaktadır.

Hamilelikte alınan fazla kilolar spor sayesinde dengelenebilir, hazımsızlık ve şişkinlik azalır, anne adayı ruhsal olarak kendini daha iyi hisseder. Spor yaparak sindirim sistemi çalışır ve kabızlık önlenir.

Hamilelikte, uzmanların tavsiyesine göre spora ilk başlanıldığı zaman zarfında ilk etapta 20 dakikalık periyotlarda spor yapılmalı, spor 20 dakika ile sınırlandırılmalıdır. Egzersizlere alıştıktan sonra dakika sayısı artırılabilir. Sporun temposu en fazla 30-35 dakika olarak sınırlandırılmalıdır.

Hamileliğin ilk 6 ayında spor yapılabilir, 6. aydan sonrasında ise anne adaylarının oturarak spor yapması önerilmektedir. Sonraki haftalarda ise yavaş yavaş spor bitirilmelidir. Çünkü 6. aydan sonrasında karın bölgesi büyümektedir ve ağır sporlar anne ve bebek için tehlikeli olabilir.

Özellikle 6. aydan sonra hamileler spor yaparken sırt üstü pozisyonlardan kaçınmalıdır, çünkü kişinin tansiyonu düşebilir.

Spor yapmak ruhsal ve fiziksel açıdan vücuda en iyi gelen aktivitelerden biridir. Özellikle anne adaylarının hamilelik esnasında spor yapmaları uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Hamilelik sırasında yapılabilecek birçok spor dalı bulunmaktadır.

Anne adayları yüzme, pilates, yoga ve yürüyüş gibi sporları tercih ederek, vücutlarında ki ödemleri atarlar, metabolizmalarını hızlandırırlar, şişkinlik ortadan kalkar, kaslarını kuvvetlendirirler ve daha dinç, zinde bir hamilelik geçirirler, spor sayesinde anne adaylarının doğumu kolaylaşır.

Sporun hamilelere birçok faydası bulunmaktadır. Anne adayları spor yaparken sporun temposuna da dikkat etmelidir.

Uzmanlara göre sporun temposu ilk başladığınız zamanlar 20 dakika ile sınırlandırılmalıdır. Eğer anne adayı hamilelik öncesinde hiç spor yapmamış ise spora ilk olarak 5 dakikalık tempo ile başlanılmalıdır.

Egzersizlere alıştıktan sonra tempo yavaş yavaş artırılabilir, sporun temposu en fazla 30-35 dakika olabilir, fakat yoğun tempolu sporlar uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Anne adayı hamilelik öncesinde spor yapıyor dahi olsa hamilelikte hareketleri kısıtlandığı için bebek ve anne sağlığını riske atmamak adına sporun normal bir tempoda olması gerekmektedir.

Aynı zamanda bu sporları yaparken yeterli sıvı alınması da tavsiye edilmektedir. Spor öncesinde ve sonrasında mutlaka su içilmelidir. Spor yaparken konuşamayacak derece de nabzın yükselmesi normal değildir, bu sebep ile anne adayları nefeslerini rahatlıkla alıp verdikleri, nabızlarını fazla yükseltmeyecek tempoda spor yapmaya özen göstermelidirler.

Ayrıca anne adayları spor yaparken uzun süre sırt üstü pozisyonlardan kaçınmalıdır.

Hamilelikte spor yapılırken, göğüs ağrısı, nefes darlığı, baş ağrısı gibi semptomlar gözlemlendiğinde egzersizlere son verilmelidir.