Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas varius tortor nibh, sit amet tempor nibh finibus et. Aenean eu enim justo. Vestibulum aliquam hendrerit molestie. Mauris malesuada nisi sit amet augue accumsan tincidunt. Maecenas tincidunt, velit ac porttitor pulvinar, tortor eros facilisis libero, vitae commodo nunc quam et ligula.
Fusce porttitor, ante quis auctor suscipit, velit nunc hendrerit dui, et efficitur metus elit sed purus Donec imperdiet mauris consequat massa condimentum blandit ut quis risus.
methods and techniques to
taking raw data - mining.
methods and techniques to
taking raw data - mining.
methods and techniques to
taking raw data - mining.
ANNELERDE GEBELİĞE HAZIRLIK
Birçok anne adayı için hayattaki en hassas ve en değerli dönemlerinden biri olan hamilelik önemli bir süreçtir.
Bu süreçte anne adayı daha hassas ve daha alıngan olabilir, partnerinin desteği önemli bir etkendir, hamilelik süreci kişinin vücut sağlığını psikolojik açıdan zorlanabileceği duygusal olabileceği bir süreçtir, kişinin vücudunda değişimler gerçekleştiği için bu zaman zarfında anne adayı partnerinin desteğine ihtiyaç duyar, baba adayları hamilelik döneminde ve hamilelik sonrasında eşlerini desteklemelilerdir, onlara yardımcı olmaları daha keyifli ve mutlu bir tabloya aileyi hazırlar.
Anne adayının duygusal değişimleri yaşadığı fark edilip ince davranılmalıdır. Bu konforlu bir hamilelik geçirilmesi için adayları ellerinden geleni yapmalıdır. Bu sayede gelişmekte olan bebekte anne de sakin ve huzurlu bir süreç yaşar.
Hamilelik sürecinde alınganlıklar artabilir, vücuttaki değişimler anneyi strese sokabilir, kilo alma psikolojik açıdan anneyi olumsuz etkileyebilir, bu süreçte baba adayının anneye göstermiş olduğu ilgi anneyi psikolojik açıdan besler.
Bu zaman zarfında iletişim en önemli faktörlerden biridir, eşler arasındaki iletişim olduğundan daha kuvvetli ve daha fazla olmalıdır. Baba adayı en az annenin ilgilendiği kadar çocukla ilgili olacağını göstermelidir çünkü doğum sonrasında anne ve babayı büyük sorumluluklar bekler, anne adayı uyuyamadığı zaman onunla ilgilenilmeli ağrısı varsa masaj yapılmalı ve konforu desteklenmelidir.
Anne adayının evdeki iş yükü azaltılmalı ve yardım edilmelidir.
Eşlerin birlikte zaman geçirmesi keyifli aktivitelerde bulunması, hamilelik sürecini olumlu etkilemektedir.
Baba adayları doktor kontrollerinde mutlaka eşlerine eşlik etmelidir.
Anne adayı vücuduyla alakalı kilo alımından dolayı olumsuz düşüncelere kapıldığı zaman, hamileliğin anne adayına çok daha fazla güzellik kattığı ve eşi tarafından beğenildiği gösterilmelidir.
Eşler arasındaki olumlu iletişim bebeği de psikolojik açıdan olumlu şekilde etkiler.
Annelik serüvenine adım atmak, çocuk sahibi olmak isteyen anne adayları hamilelikle alakalı birçok araştırma yapmaktadır. Bu araştırmalardan biri de gebelik testinin ne zaman yapılacağıdır.
Gebelik testi genellikle sabah ilk idrar yapıldıktan sonra yapılmalıdır. Sabah yapılan gebelik testlerinin daha iyi sonuç verdiği gözlemlenmektedir.
Gebelik Testi Nasıl Yapılır?
Gebelik testini idrar ile anlamak isteyen anne adayları, test paketi içerisinden çıkan test çubuğunu yapılmakta olan idrarın akışına doğru tutmalıdır ve bir kap içerisine doldurulan idrara bu test, yaklaşık on saniye batırılmalıdır. Kesin bir sonuç almak isteyen anne adayları yaklaşık 10 dakika testi bekletmelidir. Test bekletildikten sonra çıkarılan çubuk iki çizgi ise kişi hamiledir, eğer tek çizgi ise hamile değildir.
Birçok anne adayı emin olmak adına doktoruna da başvurmaktadır, uzmanlar kan testi ile kişinin gebe olup olmadığını kan örneği alarak anlar. Kan testi birkaç saat içerisinde sonuçlanır.
Çoğu kişi öncelikle evde idrar yoluyla test yapmaktadır, çıkan sonuca göre emin olmak adına mutlaka bir hekime de başvurulmalıdır.
Gebelik testi kan testi ve idrar testi olmak üzere iki ayrılır. Anne adayları bu sayede hamile olup olmadığını anlamaktadır.
Evde yapılacak olan idrar testleri eczanelerden temin edilebilir.
Hamilelik kadınlar için hayatın en önemli dönemlerinden biridir. Hayata bir çocuk getirmek ve o çocuğun sorumluluğunu almak önemli bir olgudur. Ebeveyn olmak isteyen adaylar bu süreci nasıl geçirecekleri konusunda planlamalar yapıp, hayatlarını çocuklarına göre entegre etmeye başlarlar.
Birçok kadın anne olmak adına hazırlık yapar ve hamileliğe bilinçli bir şekilde hazırlanır. Hamilelik öncesinde doktora başvurmak ve anneliğe hazırlanmaya yönelik bir takım testler yapılması gerekir.
Hamilelik Belirtileri
Kadınlar hamileliğe hazırlık süreçlerinde hamilelik belirtilerini yakından takip etmelidir.
Öncelikle ilk hamilelik belirtisi adet gecikmesi olarak bilinmektedir.
Alt karın bölgesine giren kramplar hamilelik belirtilerini destekler.
Göğüslerde hassasiyet ve şişkinlik oluşmaktadır.
Bu süreçte mide bulantısı ve baş dönmesi meydana gelir.
Kişide koku hassasiyeti oluşur ve bu koku hassasiyeti mide bulantılarını tetikler.
Anne adayı sık sık idrara çıkmaya başlar.
Hamilelik belirtileri 1 yada 2 hafta içerisinde kendini göstermeye başlar.
Kişide kilo alımı ve hafif derecede kanama gerçekleşebilir.
Anne adayının vücut ısısı olduğundan daha yüksek olabilir.
Anne adayı kendini olduğundan daha yorgun hissedebilir çünkü bazı hormonlarda artış gözlenir ve metabolizma yavaşlamaktadır.
Sırt bölgesinde ağrılar oluşabilir, bu da hamileliğin belirtilerinden biri olarak bilinir.
Hamilelik belirtilerinden biri de vajinal akıntılardır. Bu akıntılar meydana gelirken hafif ağrılar oluşabilir.
Annelik birçok kadının hayalini kurduğu hayattaki en mühim şeylerden biridir. Anne olmak sorumluluk ister, ebeveynler dünyaya bir çocuk getirmek istediklerinde onun sorumluluğunu almak yetiştirmek büyütmek ve gelişimini sağlamak için ellerinden geleni yaparlar. Hamilelik öncesi yapılması gereken birçok faktör bulunmaktadır, anne olmak isteyen kişiler bu konuyla ilgili araştırmalar yapmakta ve kitaplar okumaktadır.
Hamilelik Öncesi Yapılması Gerekenler
Hamilelik öncesinde bazı planlamalar yapılmalı ve bu sayede hamileliğe bilinçli bir şekilde hazır olunmalıdır.
Anne adayı gebelik öncesinde mutlaka bir hekime başvurmalı ve gerekli testler yapılmalıdır. Bu sayede anne adayının vücudunun hamileliği hazır olup olmadığı araştırılır ve gözlemlenir.
Doktor tavsiyesi ile birlikte folik asit kullanımına başlanmalıdır.
Bu süreçte taze meyve ve sebzeler tüketilmelidir ve anne sağlığına dikkat etmelidir.
Dengeli beslenme hamilelik sürecinde çok önemlidir, bu süreçte yağ ve şeker tüketimi en aza indirilmelidir. Anne adayları beslenmelerinde proteine mutlaka yer vermelidir.
Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar bırakılmalıdır çünkü bu alışkanlıklar bebeğin gelişimine ve büyümesine zarar verir.
Kahve çay ve asitli içecekler azaltılmalı ve mümkünse tüketmemelidir.
Anne adayı adet günlerini takip etmelidir. Regl ne zaman başladığı ve ne zaman bittiği kaç gün sürdüğü yumurtlama günlerini ortaya çıkarmaktadır. Bu durum anne ve hekim tarafından takip edilir.
Anne adayı sinir stresten uzak durmalıdır.
Anne adayının hamileliği etkileyebilecek rahatsızlıkları varsa tedavi görmelidir.
Anne adayının motivasyonu yerinde olmalıdır. Aynı zamanda eşi tarafından tüm süreç boyunca desteklenmelidir. Bu sayede mutlu bir hamileliğe adım atılmış olur
Hamile kalmadan önce doktor tarafından kilo ve tansiyon ölçümleri yapılmaktadır, kan testleri yapılır, jinekolojik muayeneneler yapılır, idrar testleri yapılır. Bu muayeneneler gebe kalmadan önce yapılması gereken en mühim şeylerden biridir.
Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek, bebek ve anne için olumlu bir etken olacaktır.
Anne olmak isteyen kişiler gebe kalmadan önce birçok hazırlıklar yapar ve vücudunu gebeliğe hazırlar. Gebe kalmak için anne sağlığı çok önemlidir. Anne sağlıklı olursa bebeğin gelişimi de sağlıklı bir şekilde ilerler. Anne olmak isteyen kadınlar gerek sağlık gerekse psikolojik açıdan kendilerine dikkat etmeli ve hassas davranmalılardır.
Sağlıklı bir gebeliğe atılan ilk adım düzenli doktor kontrolünde geçmektedir, kişi sağlık kontrollerini yaptırmalı ve doktorun tavsiyesiyle folik asit kullanmaya başlamalıdır, bu süreçte anneye düşen en büyük sorumluluklardan biri beslenme alışkanlıklarına değiştirmektir, vücudun ihtiyacı olan besinleri tüketmek, vitamin ve mineraller açısından vücudu beslemek, düzenli spor yapmak ve düzenli şekilde uyumak, gebeliğe sağlıklı bir hazırlık yapmaktır.
Gebeliğe Hazırlık
Kadınlar hamileliğe hazırlık sürecinde, adet başlangıç ve bitiş günlerini takip etmeli ve not almalıdırlar. Yumurtlama dönemi hesaplamalıdır.
Hamile kalmak isteyen anne adayları kötü alışkanlıklardan uzak durmalıdır, bu da sağlıklı bir gebeliğe atılan en önemli adımlardan biridir, sigara alkol, kahve ve asitli içecekler vücuda zarar verir ve anne-bebek sağlığını olumsuz şekilde etkiler.
Kişi bu süreçte doktor tavsiyelerini mutlaka dikkate almalıdır düzenli kontroller yapılmalıdır..
Olumsuz ve negatif duygulardan uzak durulmalı kişi sakin bir hayata adım atmalıdır.
Uzun süre hareketsiz kalınmamalıdır, kan dolaşımını hızlandırmak adına mutlaka hareket edilmelidir, yürüyüş ve spor gibi alışkanlıklar edinilmelidir.
Anne adaylarına hamilelik sürecinde en çok etkileyen rahatsızlıklardan biri hemoroid ve mide yanmasıdır, bu rahatsızlıklar için tedavi yöntemleri uygulanmalı mutlaka bir hekime başvurulmalıdır, annenin rahat bir hamilelik geçirmesi için önemli bir etkendir.
Et, balık, baklagiller gibi protein açısından zengin yiyecekler tüketilmeli ve hamilelik süreci bu şekilde desteklenmelidir, öğünlerde mutlaka meyve ve sebzeye yer verilmelidir.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler hamilelik ve çocuğun gelişimi konusunda birçok araştırmalar yapar.
Hamileliğe hazırlık aşamalarında planlı şekilde hareket etmek önemlidir. Anne adayları folik asit kullanımına başlamalı ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir.
Hamilelik öncesinde anne adayı doktora görünmeli ve hamilelikle alakalı test ve ölçümler yapılarak vücudun hamileliğe ne derece hazır olduğu saptanmalıdır.
Vücudu Hamileliğe Hazırlamanın Faydaları
Vücudunu bilinçli bir şekilde hamileliğe hazırlamakta olan anne adayları keyifli ve sağlıklı bir hamilelik geçirir.
Anne adayı bu hazırlıklar sayesinde daha kolay gebe kalabilir.
Vücudu hamileliğe hazırlamak, anne adayının doğum sonrasında ki zamanının sorunsuz geçmesini sağlar.
Bu süreçte anne adayları ideal bir kiloda hamile kalmak istiyorsa, mutlaka spor ve diyet programına başlamalıdır. Sağlıklı yiyecekler ve sağlıklı yaşam benimsenmelidir. Meyve ve sebze tüketimi artırılmalıdır.
Kişi sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarına veda etmelidir.
Anne adayı sinir, stres ve gerginlikten uzak durmalıdır.
Anne adayının uykularını düzene sokması ve az uyumaması gerekmektedir.
Kaliteli bir yaşam tarzı benimsenmelidir.
Gebelik öncesinde anne adayının herhangi bir sağlık problemi varsa bu sağlık problemleri tedavi edilmelidir. Örneğin hemoroid gibi hastalıklar kontrol altına alınmalıdır. Çünkü hamile kalındığı takdirde bu rahatsızlıklar daha çok gün yüzüne çıkar.
Vücudu gebeliğe hazırlanmak anne ve bebeğin sağlığı için en önemli etkenlerden biri olarak bilinmektedir.
Hamilelik anneliğe atılan ilk adımlardan biridir. Anne adayı bebeğinin varlığını öğrendiği andan itibaren kendi sağlığı ve bebeğinin sağlığı için çabalar.
9 aylık bir serüvenin ardından bebeğini sağlıkla kucağına almayı bekler.
Çocuk sahibi olmaya karar vermiş ebeveynler hamilelik öncesinde bir takım planlamalar ve hazırlıklar yapmaktadır. Bebeğin gelişimi ve annenin sağlığı için bu hazırlıklar önemlidir.
Yumurtlama Dönemi Nedir?
Yumurtlama dönemi, bir kadının hamile kalma olasılığının yüksek olduğu bir dönem olarak bilinir.
Bu süreçte yumurtalıklardan bir yumurtalar serbest bırakılır.
Çoğunlukla adet döngüsünün ortasında gerçekleşen bu olayda kadının hamile kalma olasılığı yüksek orandadır.
Yumurtlama döneminde karın bölgesinde ağrı hissedilebilir ve vücut sıcaklığı artmaktadır.
Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?
Anne adayı bu süreçte adet günlerini takip eder. Adet gününün ne zaman başladığı ve bittiği hesaplama konusunda en önemli hususlardan biridir.
28 günde bir adet gören kadınlar için yumurtlama dönemi 14. güne denk gelir.
30 günde bir adet gören kadınlar için yumurtlama dönemi ise 16. güne denk gelmektedir.
Hesaplama yapabilmek için ise iki adet başlangıcı arasında ki süre zarfından 14 çıkarılır.
Çıkan sonuç, gebe kalmak için yumurtlama döneminden en iyi sonuç alınacak gün olarak bilinir.
Yumurtlama Dönemi Belirtileri;
Göğüslerde hassasiyet oluşmaktadır.
Karın alt bölgesinde şişlik ve ağrı olabilir.
Cinsel istekte artış gözlemlenir.
Vücut ısısı artmaktadır.